Powiatowy Urząd Pracy w Krasnymstawie zaprasza instytucje szkoleniowe do złożenia oferty na organizację szkolenia grupowego w zakresie: „Kurs kucharski”
POWIATOWY URZĄD PRACY W KRASNYMSTAWIE
ul. Mostowa 4, 22-300 Krasnystaw
tel. (0-82) 576-60-62, 576-69-17, 576-62-67 fax. (0-82) 576-60-30
NIP 564-15-05-564
NBP O/O Lublin Konto Bankowe Nr 40101013390094941892300000
www.pupkrasnystaw.pl, e-mail: lukk@praca.gov.pl
RP. 4242/05/MR/15 Krasnystaw, 6 października 2015 r.
Powiatowy Urząd Pracy w Krasnymstawie zaprasza instytucje szkoleniowe do złożenia oferty na organizację szkolenia grupowego w zakresie: „Kurs kucharski”
-
Opis przedmiotu zamówienia :
- grupa szkoleniowa liczyć będzie 10 osób (kursanci będą posiadali wymagane badania sanitarne)
- szkolenie winno obejmować 150 h kursu (teoria i praktyka)
- zajęcia powinny odbywać się w dni robocze od poniedziałku do piątku, nie dłużej niż 8 godzin dziennie. Godziny szkolenia powinny być godzinami zegarowymi. Godzina zegarowa kursu obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą średnio 15 minut. Plan nauczania powinien obejmować przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych tygodniowo.
- szkolenie musi zakończyć się egzaminem czeladniczym (zewnętrznym)
- szkolenie (praktyczne i teoretyczne) wraz z egzaminem powinno zostać przeprowadzone do dnia 15 grudnia 2015 r.
- miejsce prowadzenia szkolenia powinno być zlokalizowane na terenie województwa lubelskiego
- w przypadku gdy szkolenie odbywać się będzie poza Krasnymstawem, Wykonawca powinien w cenie kursu uwzględnić koszt transportu uczestników (w obie strony)
- w koszcie szkolenia uwzględnić należy ubezpieczenie uczestników, serwis kawowy, materiały i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia szkolenia
- celem kursu jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności przygotowywania różnego rodzaju potraw. Kursanci po ukończeniu kursu powinni potrafić ocenić jakość surowców oraz półproduktów używanych w punktach gastronomicznych. Ponadto winni posiadać wiedzę z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, struktury organizacyjnej zakładu gastronomicznego, wymogów systemu HACCP w gastronomii.
- oferta powinna zawierać przybliżony termin szkolenia, jego miejsce i szczegółowy program, który będzie zawierał nazwę szkolenia; czas trwania i sposób organizacji szkolenia; wymagania wstępne dla uczestników szkolenia; cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się z uwzględnieniem wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych; plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar z uwzględnieniem, w miarę potrzeby części teoretycznej i części praktycznej; opis treści - kluczowe punkty szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych; wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych; przewidziane sprawdziany i egzaminy
Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień:
80530000-8 szkolenia zawodowe
-
Opis sposobu przygotowania oferty :
- ofert powinna być sporządzona w języku polskim
- oferta powinna zawierać druk „formularza ofertowego” stanowiącego Załącznik nr 1
- oferta powinna zawierać termin szkolenia, jego miejsce i szczegółowy program
-
Opis sposobu oceny oferty :
Zamawiający wyznacza następujące kryteria oceny ofert:
a) cena - stanowiąca wagę 80 %
b) doświadczenie instytucji szkoleniowej - stanowiąca wagę 20 %
Ad a) Przy ocenie wg kryterium „cena”:
Cena każdej z ofert Cof zostanie porównana z najniższą oferowaną ceną Cmin i przeliczona według wzoru:
Cof = (Cmin/Cof) x 100 x 80 % = ..... pkt
Cmin – najniższa oferowana cena
Cof – cena badanej oferty
Ad b) Przy ocenie wg kryterium „doświadczenie instytucji szkoleniowej”:
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie Dof zostanie porównana z maksymalną ilością punktów przyznanych ofercie Dmax i przeliczona według wzoru:
Dof= (Dof / Dmax ) x 100 x 20 % = ..... pkt
Dof – ilość punktów przyznanych badanej ofercie
D max – maksymalna ilość przyznanych punktów
Lp. |
Ilość wykonanych usług mających za przedmiot usługi szkolenia o tematyce zgodnej z przedmiotem zamówienia (wykonanych w okresie ostatnich 2 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie) |
Liczba przyznanych punktów maksymalnie: 20 pkt |
1. |
4 – 5 szkoleń grupowych* |
8 pkt |
2. |
6 – 7 szkoleń grupowych* |
12 pkt |
3. |
8 szkoleń grupowych* i powyżej |
20 pkt |
* Przez szkolenie grupowe należy rozumieć szkolenie, w którym uczestniczyło w danym okresie co najmniej 7 osób szkolonych z jednej i tej samej jednostki zlecającej.
- po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający skontaktuje się wyłącznie z Wykonawcą, który złożył najkorzystniejszą ofertę
-
Forma i termin składania ofert :
- oferty w formie pisemnej należy składać w siedzibie Powiatowego Urzędu Pracy w Krasnymstawie, 22-300 Krasnystaw ul. Mostowa 4
- termin składania ofert upływa dnia 15 października 2015 r.
V. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, tj.
a) Posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - na potwierdzenie wymagane są kopie w/w dokumentów
b) Nie zalegają z opłacaniem podatków i opłat w Urzędzie Skarbowym oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych - na potwierdzenie wymagane jest oświadczenie
c) Posiadają wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej (zgodnie z ustawą o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy z dnia 20 kwietnia 2004r (Dz.U. z 2013r., poz. 674 z późn. zm.) oraz Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 października 2004r. w sprawie rejestru instytucji szkoleniowych (Dz. U. Nr 236 poz 2365) - na potwierdzenie wymagane są kopie w/w dokumentów
2. Posiadają doświadczenie w prowadzeniu szkoleń o identycznej tematyce udokumentowane minimum 3 referencjami ze szkoleń grupowych, wystawionymi w okresie ostatnich trzech lat. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy niż trzy lata uznawane będą referencje wystawione od początku prowadzenia działalności gospodarczej - na potwierdzenie wymagane są kopie w/w dokumentów
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - na potwierdzenie wymagane jest oświadczenie
Załączniki
Nazwa | Data | Rozmiar | |
---|---|---|---|
zapytanie | 2015-10-06 10:50:13 | 154 KB | pobierz |
formularz ofertowy | 2015-10-06 10:50:13 | 13,4 KB | pobierz |
- Data utworzenia:
- 2015-10-06 10:50:13
- Autor:
- Kiciński Michał
- Zmodyfikował:
- Liczba wyświetleń:
- 2
- Wersja: